Технологічний процес виготовлення виробу 9 клас

Надворі осінь, уже й зима незабаром. Так хотілося Софійці вив’язати светрик для улюбленця Монтика! І модель швидко знайшлася — із схемою, нескладними в’язаними візерунками. Є й залишки якісної вовняної пряжі, вже й декатированої. В’язалося швидко — не перша ж річ! І ось роботу закінчено. Треба спробувати приміряти на Монтика. Овва! Светрик виявився занадто довгим! І що тепер робити? Прикро...

Поміркуй:

Як уникнути таких прикрощів?

Що було зроблено не так?

Як вив’язати виріб потрібного розміру?

Опорні поняття

Технологічна послідовність в’язання виробу, контрольний зразок, щільність в’язання, трикотажні шви.

Knitting Products Technological Sequence, control sample, knitting density, jersey stitches.

Навіщо це тобі потрібно?

Правильно сплануєш свою роботу —уникнеш помилок, розпускання в’язання, а також зіпсутого настрою.

Навчишся зосереджено працювати, долати труднощі, досягати намічених результатів.

Як бачиш, навіть в’язальники з досвідом допускаються помилок під час створення в’язаних виробів. А все через те, що порушують технологічну послідовність у виготовленні в’язаного виробу.

Щоб вив’язати виріб потрібного розміру, найперше треба визначити щільність в’язання петель і рядів, зробити розрахунки потрібної кількості петель і рядів для в’язання деталей виробу! А вже потім виконувати інші технологічні операції.

Створити власний віріб врахувавши вказані вище рекомендації.

Коментарі