Практичне заняття “Що означає для тебе життєвий успіх”

 Кожна людина так чи інакше протягом свого життя весь час ставить перед собою якісь цілі. Всім нам дуже хочеться бути успішними, жити благополучно і забезпечено. Однак далеко не всім вдається досягти своїх цілей, навіть якщо вони і не припускають якісь масштабні досягнення. І справа тут зовсім не в тому, що ми мріємо про щось недосяжне. Справа насамперед у тому, що ми просто далеко не завжди знаємо, як домогтися успіху в житті і досягти поставленої мети, і ми весь час вичікуємо то зручного моменту для своїх дій, то якогось дива, то чиєїсь допомоги. І ми напевно по нашому життю звикли шукати, а не находити… ми весь час шукаємо, шукаємо зручний час, для того щоб досягти чогось, тому що на нашу думку в даний момент у нас не має часу займатись цією справою і відкладаємо на потім, потім знову ж таки шукаємо якусь причину для самовиправдання того, чому у нас щось не виходить. Ми весь час шукаємо… шукаємо. І забуваємо про те, що нам не шукати, а находити потрібно. Находити час, людей які нам допоможуть і підтримують. Наприклад (одного разу бездомний почув розмову між двома заможніми людьми про те, що існує яскраво синій камінь, за допомогою якого можна здійснити всі бажання. І він подумав, що втрачати йому все одно немає чого, тому він вирішив шукати той синій камінь. Він ходив по березі моря і шукав, шукав, шукав. Минали дні, тижні, місяці. І так пройшов один рік, другий, бездомний просто брав камінь дививсь на нього і викидав у море, і одного разу він підняв той синій чарівний камінь і викинув у море… тому що він звик до того, що він шукає, і не задумувався над тим, що можливо, він вже його знайшов)… Так і ми, ми весь час щось шукаємо замість того щоб знайти.

Визначення поняття, що таке успіх? Люди вважають, що успіх виглядає саме так… просто пряма дорога, прямий шлях по якому ідуть успішні люди не прикладаючи ніяких зусиль. А насправді він виглядає так…. Для того щоб щось досягти у нашому житті, потрібно пройти не просту дорогу, на нашому шляху буде відбувається щось не звичне для нас, щось постійно буде збивати із правильного шляху. І для того щоб дійсно досягти успіху, на такий непростий шлях потрібно витратити  не тільки багато часу, але й здоров’я, сил.

Що необхідно змінити щоб досягти успіху. Перш за все змінити ставлення до виконання будь-якого завдання, підходити до його вирішення більш відповідально. Користуватися допомогою батьків і вчителів тому що вони зацікавлені в тому, яке буде ваше майбутнє.  Займатися самоосвітою без неї нікуди не підеш. Боротися зі шкідливими звичками тому що вони вас не до успіху приведуть а скоріше до не успіху.

Якщо ми ставимо перед собою мету, і хочемо як найшвидше її досягти, то потрібно запитувати себе «А що я зробив сьогодні, щоб стати ближче до мети?» Адже у успішних людей девіз “Домогтися успіху, йти до кінця!”, А у більшості людей – “Досягну успіху, якщо буде зручний момент”. Успішні люди діють, а інші вичікують. Успішні йдуть вперед, а інші або тупцюють на місці, або, зіткнувшись з якоюсь перешкодою, повертають назад замість того, щоб встати і іти далі.

Розробити план досягнення вашої мрії. Результати надіслати на електронку

Коментарі